Portemonnee openhouden

En dan heb je de sleutels van je nieuwe huis. Notaris, financieel adviseur, taxateur etc. zijn betaald en de Belastingdienst heeft de overdrachtsbelasting geïnd. Leuker kunnen we het niet maken. Goedkoper ook niet, want de portemonnee mag open blijven.

 

Plantje of paadje

Immers, nadat je alle kosten koper hebt voldaan, moet je nog van je oude huis naar je nieuwe stulp zien te komen met al je spullen en wil je misschien hier en daar ook nog een nieuw plantje of paadje in de tuin of een ander kleurtje op de muren smeren. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld, dan staat je nog een rekening te wachten. Zelfs het gehuurde busje kost geld, mocht je in de doe-het-zelf-modus overgaan.

 

Aansluitkosten

Maar dan nog ben je er niet: misschien moet je wel spullen overnemen van de vorige bewoner, zoals een vloer of schutting. Omdat dat bij de koop is afgesproken. Vervolgens kloppen de gas- en elektriciteitsleverancier en telecomaanbieder op je voordeur om aansluitkosten te innen. Een complete verbouwing, daar hebben we het hier nog niet eens over.

 

Vooraf budgetteren

Al met al ben je een hoop geld verder voordat je kunt genieten van je nieuwe huis. Zaken om vooraf rekening mee te houden en te budgetteren voor je überhaupt tot koop van een ander huis overgaat. Hoeveel precies is natuurlijk nooit precies in te schatten en hangt samen met de staat waarin je nieuwe huis verkeert en of het al een beetje ‘op smaak’ is. 

 

Uitsmeren

Kortom, een nieuw huis kopen kost meer dan alleen de prijs die je in de advertentie hebt gelezen. Dat is op zich niet zo erg, want al die kosten kun je uitsmeren over de jaren dat je gaat genieten van je huis. Maar je moet ze wel aan het begin van die periode in een keer op tafel weten te leggen. Vaak zie je deze kosten over het hoofd als je met je hoofd in de wolken loopt over je nieuwe woonplek. Daarom wilden wij het graag even aanstippen.

Frans Diederik
8

De klus is nog maar net begonnen en de grootste tevredenheid zal pas komen als er resultaten zichtbaar zijn. Tot nog toe zijn ze vriendelijk en voorkomend en houden duidelijk de zaak in de gaten.

Verkoper van Gebr. Plukkerstraat 11
8

Tom Zwaan weet op een "moderne" manier hoe hij met zijn klanten om moet gaan. Ik heb dat als zeer prettig ervaren. Verder kent Tom de markt en weet dat ook op de kopende partij over te brengen.

jan vink
9

huis kopen ging erg snel en goed we kregen ook snel informatie als we dat nodig hadden.

Lees meer
Terug
Recent bekeken