Bereid huis en tuin voor op de winterkou

En ja hoor. De eerste nachtvorst is een feit, de handschoenen en sjaals liggen weer paraat en de winterdekbedden zijn in de overtrek gestopt. Net zoals wijzelf willen je huis en tuin ook wat extra warmte en aandacht in verband met de naderende kou.

Bevroren leidingen

Bij vorst moeten er een paar alarmbellen gaan rinkelen: de watervoorziening buitenshuis is dan immers heel kwetsbaar. Kijk dus goed na of er geen waterleidingen of buizen in de gevarenzone liggen. Sluit buitenkranen af en breng indien nodig een extra laag isolatie aan op de bereikbare delen van waterleidingen. Bevroren leidingen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen zomaar barsten. Merk je niks van, totdat het gaat dooien.

Sneeuwvrij

Verder is het bij vorst van belang dat planten, vissen én tuinspullen die niet tegen vorst kunnen naar binnen worden gehaald. Nog een tipje: houdt het gras iets langer dan normaal. Dit beschermt dit groen tegen de kou. Gaat de vorst over in sneeuw, houd dan regelmatig schuurtjes, afdakjes en andere minder solide stellages sneeuwvrij om te voorkomen dat de sneeuwlaag te zwaar wordt. Controleer ook of er na de herfst geen bladeren meer in de dakgoot liggen. Dit voorkomt dat het regen- en eventueel smeltwater over de rand slaat en voor lekkages zorgt. 

Check op tijd

Binnen is het van belang om op tijd het warmwater- en verwarmingssysteem te checken op werking én op lekkages, hoe minimaal ook. In de winter zonder warmte zitten, is tenslotte geen fijn vooruitzicht. Laat bij twijfel een expert komen. Is er een open haard in het spel? Veeg dan op tijd de schoorsteen. Is dit niet gebeurd en er breekt een schoorsteenbrand uit, dan ben je vrijwel nooit verzekerd voor de schade. 

Luchten

Vergeet niet om, vanzelfsprekend alleen wanneer je thuis bent om inbraak te voorkomen, de ramen minimaal een half uurtje per dag open te zetten om de lucht te ventileren. Let ook op of eventuele ventilatieroosters hun werk doen om een beetje frisheid door het verder vaak gesloten interieur te jagen. Wel zo prettig.

 

 

 

 

Verkoper van Seringenhof 58
8

Tja, heel kort, zoek je een eerlijke makelaar met hart en pit dan weet je dat je bij Zwaan & Schouten goed zit! Prettige service, geen vraag is te gek, duidelijk, concreet, en prettig in de omgang wat heel prettig is als je iets uit handen geeft.

Verkoper van Burgerweg 34
10

Wij geven Zwaan en Schouten een 10 met een griffel. Wij zijn zeer deskundig geholpen en bijgestaan door het hele team, en met name door Tom Zwaan. Zonder hun vakkennis, volhouden, en doortastendheid, hadden wij de verkoop van ons huis, en aankoop van ons nieuwe huis nooit voor elkaar gekregen. Wij zijn dan ook meer dan tevreden! Top makelaar! Geen gedraai, maar helder en duidelijk.

Verkoper van Lepelaar 27
9

Onze makelaar is zeer bewust van de klantwens, handelt snel en vakkundig bij de koop en verkoop van de woning. Neemt echt de tijd voor jouw als klant, is zeer goed bereikbaar bij belangrijke vragen. Hij laat de klant zelf ervaren en beslissingen nemen door goede en weloverwogen adviezen te geven.

Lees meer
Terug
Recent bekeken