Gemakkelijk leven

The internet of things: systemen en apparaten verbonden met internet, die hierdoor eenvoudig met elkaar communiceren. Veel van deze toepassingen maken ons leven eenvoudiger, ook als we onderweg zijn.

Je thermostaat alvast hoger zetten als je op een koude dag richting huis rijdt, is ondertussen de gewoonste zaak van de wereld. Koelkasten die zelf bestellen zijn ook niet ver weg meer en bewakingscamera’s die automatisch een bekende of een inbreker herkennen en je eventueel waarschuwen, is voor velen al gesneden koek.

Eindeloos

Maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Steeds meer partijen bedenken toepassingen om het leven een stuk gemakkelijker te maken. Stel je staat in de file en er belt thuis iemand aan. Die iemand wordt door een webcam opgenomen en verschijnt vervolgens in je beeldscherm in de auto. Is het een bekende, kun je met een druk op de knop alvast open doen. En met een andere knop het koffiezetapparaat activeren, zodat als jij thuis bent, jullie meteen aan de koffie kunnen. Het kan zomaar werkelijkheid worden.

Kluis

Wat al werkelijkheid is, helaas nog even niet in Nederland maar volgend jaar waarschijnlijk wel, is een systeem van Volvo dat je auto omtovert in een kluis. Stel je bestelt iets via internet dat de volgende dag wordt afgeleverd. Maar je bent moeilijk bereikbaar in verband met werk. Dan stuur je een berichtje naar de koerier die vervolgens door het aanklikken van een link ziet waar jouw auto staat, een route krijgt en ter plekke je auto even open en dicht kan maken. Waarna jij weer een appje krijgt dat je pakketje is afgeleverd. Waar je ook bent. En staat je auto op een grote parkeerplaats, dan kan de koerier even de claxon laten klinken om de auto te vinden. Aan alles is gedacht.

Beveiligen

Het leven wordt op deze manier steeds eenvoudiger, waarbij natuurlijk altijd aandacht moet blijven voor veiligheid en privézaken. Daarom is het ook nu al van belang dat je even goed kijkt of alles wat in huis via internet verloopt, goed beveiligd is, onder andere met een stevig wachtwoord. Vooral je modem of router. Vraag desnoods een deskundige om je te helpen, want goede beveiliging is echt belangrijk. Maar dan kun je daarna ook volledig genieten van puur gemak.

 

Verkoper van Seringenhof 58
8

Tja, heel kort, zoek je een eerlijke makelaar met hart en pit dan weet je dat je bij Zwaan & Schouten goed zit! Prettige service, geen vraag is te gek, duidelijk, concreet, en prettig in de omgang wat heel prettig is als je iets uit handen geeft.

Verkoper van Burgerweg 34
10

Wij geven Zwaan en Schouten een 10 met een griffel. Wij zijn zeer deskundig geholpen en bijgestaan door het hele team, en met name door Tom Zwaan. Zonder hun vakkennis, volhouden, en doortastendheid, hadden wij de verkoop van ons huis, en aankoop van ons nieuwe huis nooit voor elkaar gekregen. Wij zijn dan ook meer dan tevreden! Top makelaar! Geen gedraai, maar helder en duidelijk.

Verkoper van Lepelaar 27
9

Onze makelaar is zeer bewust van de klantwens, handelt snel en vakkundig bij de koop en verkoop van de woning. Neemt echt de tijd voor jouw als klant, is zeer goed bereikbaar bij belangrijke vragen. Hij laat de klant zelf ervaren en beslissingen nemen door goede en weloverwogen adviezen te geven.

Lees meer
Terug
Recent bekeken